Adtam egy jó ötletet

A minap éppen egy német bank fiókvezetőjével beszélgettem pénzügyeimről és mellékesen megkérdeztem, be lehetne-e állítani, hogy a hitelkártyámmal indított tranzakciókról SMS-ben értesítsenek. A reakció ledöbbentett…

Néhány hónapja Németországba költöztem egy kisebb városkába. Pesti gyerekként egy kicsit paráztam, hogy milyen lesz egy kb. százezer embert számláló városkában lakni, de mostanáig úgy néz ki, hogy bejön a dolog. A minap éppen a Sparkasse (ez olyan, minden apró zugot behálózó pénzügyi intézmény, mint Magyarországon az OTP) helyi fiókvezetőjével beszélgettem pénzügyeimről és mellékesen megkérdeztem, be lehetne-e állítani, hogy a hitelkártyámmal indított tranzakciókról SMS-ben értesítsenek. A reakció ledöbbentett: a fickó arcán rövid értetlenség után felcsillant a felismerés öröme. Közölte, hogy ő ilyenről még nem hallott, és nem hinné, hogy lehet, de olyan jó ötlet, hogy fel is írja magának. És valóban felírta egy kis sárga post-it cetlire.

2012 ! Németország!

Érnek még meglepetések. Ha pedig egy éven belül bevezetik ezt a szolgáltatást, tudni fogom, hogy a német banki ügyfél nekem köszönheti a modern technika eme nagy vívmányát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.